Work in progress van de bouw het nieuwe, energieneutrale bedrijfspand van Active Group

De bouw van ons nieuwe pand 👷🏻‍♂️

Duurzaam, circulair en energieneutraal ontwikkelen en bouwen 

Na een periode van intensieve voorbereidingen is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in februari 2022 van start gegaan. Een pand waarin we alle bedrijfsactiviteiten onderbrengen op één centrale plek op de Veluwe. In het  mooie Harderwijk.

Duurzaam bouwen is bij ons het speerpunt. Ons pand is energie neutraal. De energie wordt geleverd door 80 zonnepanelen op het dak. Er is 1000 M2 vloerverwarming aangebracht. Deze dient als “batterij”. Alles wordt aangestuurd door een intelligente warmtepomp installatie. Deze zorgt ook voor de nodige luchtcirculatie. Op het buitenterrein is een voorziening getroffen voor het elektrisch laden van (bedrijfs)auto’s.

Voor de binneninrichting is de keus gemaakt veelal te werken met circulaire bouwmaterialen en inrichting. Zo komen de Maas glazen systeemwanden voor onze kantoortuin bijvoorbeeld uit het oude Atos Origin gebouw in Groningen. Hiervoor is er intensief samengewerkt met de organisatie 2Shift. Het transport is uitgevoerd door Ploeger Transport. Zie hier een artikel die hierover is gepubliceerd; "circulair is de toekomst".

Het eenvoudigst zou zijn alles nieuw aan te schaffen. Circulair bouwen is arbeidsintensief. Het vereist flexibiliteit bij het zoeken, selecteren, samenwerken, leveren en implementeren vanuit alle betrokken partijen. Maatwerk is vervolgens nodig voor het plaatsen van de tweedehands materialen binnen je eigen ruimtes. We zijn enorm blij met het resultaat. Het ziet er uit als nieuw.

We zijn trots op alle samenwerkingen tot op heden bij de realisatie van onze nieuwe stek. Wat is het prettig samen de handen op te stropen met partijen en mensen waarop je 100% kunt bouwen en vertrouwen. Iets wat wij als organisatie en team altijd hoog in het vaandel hebben staan. Zo’n chemie is goud waard. En het blijkt wel weer dat de wet van aantrekkingskracht dan echt van toepassing is: “wat je geeft, krijg je terug”.

Via deze blog houden we jullie graag op de hoogte van de verdere bouw-ontwikkelingen en mijlpalen. Stapje voor stapje werken we toe naar het eindresultaat en de opening.

0 berichten

Een reactie achterlaten

Let op, berichten moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden

Lees ook andere ervaringen

  • Vivente Groep Zwolle

    Vivente Groep Zwolle

  • Stichting Viertaal

    Stichting Viertaal

  • Christelijk College Groevenbeek

    Christelijk College Groevenbeek