Work in progress van de bouw het nieuwe, energieneutrale bedrijfspand van Active Group

De bouw van ons nieuwe pand 👷🏻‍♂️

Duurzaam, circulair en energieneutraal ontwikkelen en bouwen 

Na een periode van intensieve voorbereidingen is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in februari 2022 van start gegaan. Een pand waarin we alle bedrijfsactiviteiten onderbrengen op één centrale plek op de Veluwe. In het  mooie Harderwijk.

Duurzaam bouwen is bij ons het speerpunt. Ons pand is energie neutraal. De energie wordt geleverd door 80 zonnepanelen op het dak. Er is 1000 M2 vloerverwarming aangebracht. Deze dient als “batterij”. Alles wordt aangestuurd door een intelligente warmtepomp installatie. Deze zorgt ook voor de nodige luchtcirculatie. Op het buitenterrein is een voorziening getroffen voor het elektrisch laden van (bedrijfs)auto’s.

Voor de binneninrichting is de keus gemaakt veelal te werken met circulaire bouwmaterialen en inrichting. Zo komen de Maas glazen systeemwanden voor onze kantoortuin bijvoorbeeld uit het oude Atos Origin gebouw in Groningen. Hiervoor is er intensief samengewerkt met de organisatie 2Shift. Het transport is uitgevoerd door Ploeger Transport. Zie hier een artikel die hierover is gepubliceerd; "circulair is de toekomst".

Het eenvoudigst zou zijn alles nieuw aan te schaffen. Circulair bouwen is arbeidsintensief. Het vereist flexibiliteit bij het zoeken, selecteren, samenwerken, leveren en implementeren vanuit alle betrokken partijen. Maatwerk is vervolgens nodig voor het plaatsen van de tweedehands materialen binnen je eigen ruimtes. We zijn enorm blij met het resultaat. Het ziet er uit als nieuw.

We zijn trots op alle samenwerkingen tot op heden bij de realisatie van onze nieuwe stek. Wat is het prettig samen de handen op te stropen met partijen en mensen waarop je 100% kunt bouwen en vertrouwen. Iets wat wij als organisatie en team altijd hoog in het vaandel hebben staan. Zo’n chemie is goud waard. En het blijkt wel weer dat de wet van aantrekkingskracht dan echt van toepassing is: “wat je geeft, krijg je terug”.

Via deze blog houden we jullie graag op de hoogte van de verdere bouw-ontwikkelingen en mijlpalen. Stapje voor stapje werken we toe naar het eindresultaat en de opening.

Nieuwsartikelen

 • We zijn verheugd de gloednieuwe ScreenBeam 1000 EDU Gen 2 te onthullen.

  We zijn verheugd de gloednieuwe ScreenBeam 1000 EDU Gen 2 te onthullen.

  🎓 Dit slimme apparaat is ontworpen voor de moderne klaslokalen, waar het met zijn intuïtieve draadloze scherm delen en geïntegreerde whiteboard-applicatie de betrokkenheid van docenten en studenten naar een hoger niveau tilt voor optimale leerresultaten. 💻 ScreenBeam maakt het scherm...

 • IPON 2024 - De eindsprint is begonnen, en de spanning stijgt naarmate we de beurs naderen 🏃‍♂️

  IPON 2024 - De eindsprint is begonnen, en de spanning stijgt naarmate we de beurs naderen 🏃‍♂️

  We delen graag een sneak preview van onze stand; we kunnen niet wachten je persoonlijk te verwelkomen. Stap binnen en laat je inspireren door de grenzeloze wereld van innovatieve presentatiesystemen en oplossingen die we vol trots presenteren. 🌐Ontdek een ruimte...

 • Decostar kiest voor ViewSonic e-poster met touch

  Decostar kiest voor ViewSonic e-poster met touch

  🌟 Met trots delen we deze foto van Decostar. Na een productselectie in ons Experience Center is hun oog gevallen op een ViewSonic e-poster met touchfunctie. Deze straalt nu als dé eyecatcher bij de presentatie van de compleet vernieuwde webshop aan internationale klanten...

Klantervaringen