Work in progress van de bouw het nieuwe, energieneutrale bedrijfspand van Active Group

De bouw van ons nieuwe pand 👷🏻‍♂️

Duurzaam, circulair en energieneutraal ontwikkelen en bouwen 

Na een periode van intensieve voorbereidingen is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand in februari 2022 van start gegaan. Een pand waarin we alle bedrijfsactiviteiten onderbrengen op één centrale plek op de Veluwe. In het  mooie Harderwijk.

Duurzaam bouwen is bij ons het speerpunt. Ons pand is energie neutraal. De energie wordt geleverd door 80 zonnepanelen op het dak. Er is 1000 M2 vloerverwarming aangebracht. Deze dient als “batterij”. Alles wordt aangestuurd door een intelligente warmtepomp installatie. Deze zorgt ook voor de nodige luchtcirculatie. Op het buitenterrein is een voorziening getroffen voor het elektrisch laden van (bedrijfs)auto’s.

Voor de binneninrichting is de keus gemaakt veelal te werken met circulaire bouwmaterialen en inrichting. Zo komen de Maas glazen systeemwanden voor onze kantoortuin bijvoorbeeld uit het oude Atos Origin gebouw in Groningen. Hiervoor is er intensief samengewerkt met de organisatie 2Shift. Het transport is uitgevoerd door Ploeger Transport. Zie hier een artikel die hierover is gepubliceerd; "circulair is de toekomst".

Het eenvoudigst zou zijn alles nieuw aan te schaffen. Circulair bouwen is arbeidsintensief. Het vereist flexibiliteit bij het zoeken, selecteren, samenwerken, leveren en implementeren vanuit alle betrokken partijen. Maatwerk is vervolgens nodig voor het plaatsen van de tweedehands materialen binnen je eigen ruimtes. We zijn enorm blij met het resultaat. Het ziet er uit als nieuw.

We zijn trots op alle samenwerkingen tot op heden bij de realisatie van onze nieuwe stek. Wat is het prettig samen de handen op te stropen met partijen en mensen waarop je 100% kunt bouwen en vertrouwen. Iets wat wij als organisatie en team altijd hoog in het vaandel hebben staan. Zo’n chemie is goud waard. En het blijkt wel weer dat de wet van aantrekkingskracht dan echt van toepassing is: “wat je geeft, krijg je terug”.

Via deze blog houden we jullie graag op de hoogte van de verdere bouw-ontwikkelingen en mijlpalen. Stapje voor stapje werken we toe naar het eindresultaat en de opening.

Nieuwsartikelen

 • Ontdek de Kracht van de BenQ LU960UST WUXGA Laser Beamer in ons Experience Center

  Ontdek de Kracht van de BenQ LU960UST WUXGA Laser Beamer in ons Experience Center

  Deze mooie toevoeging is een gamechanger voor je visuele presentaties. Jurgen Quaak van BenQ Europe bezorgde ons dit juweeltje persoonlijk, vastgelegd op een prachtige "spontane" foto met onze enthousiaste collega's. 📸✨ Met slechts 30 cm afstand tot de muur, zoals te...

 • Stilte te midden van chaos: ontdek de veelzijdigheid van de mobiele AUO SMART POD

  Stilte te midden van chaos: ontdek de veelzijdigheid van de mobiele AUO SMART POD

  Ervaar totale stilte te midden van de drukte met onze innovatieve SMART POD. Onze video toont de overgang van rumoer naar rust dankzij deze unieke stiltecabine. Met handige wieltjes voor moeiteloze verplaatsing, biedt de SMART POD een oase van stilte...

 • Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze Marc staat altijd voor iedereen klaar. 💪 Het mensen helpen en oplossingsgericht werken zit in z’n DNA. 🧬 Hij draagt altijd z’n steentje bij. Zowel in- als extern. 🤝 Hij is altijd goed gemutst en hij praat zoals geen ander praten...

Klantervaringen