Swivl CX serie camerarobot

De Swivl CX Series verandert een mobiel apparaat in een presentatietool die jou  als presentator of docent volgt en alle interactie in een klas of vergadering opneemt. Hierdoor is de Swivl een uitstekend hulpmiddel voor hybride lesgeven, flipping the classroom, coaching en zelfreflectie.

 • Veilig en gemakkelijk in gebruik.
 • Online lesgeven zonder aan je bureau vast te zitten.
 • Volledige controle over je opname of vergadering.
 • Neem alle interactie in de ruimte op.
Met behulp van de Swivl kun je zeer eenvoudig educatieve filmpjes maken en de les of vergadering opnemen. Ook wel bekend onder het fenomeen flipping the classroom.
Swivl Camerarobot: voor geautomatiseerde video-opname en live streaming. Met precisie en veelzijdigheid legt Swivl uw momenten vast in beeld en geluid en volgt je bewegingen.
 • We kunnen er niet meer omheen: het online en real-time delen van informatie via social media.

  Dagelijks wordt er enorm veel informatie beschikbaar gesteld. De berichtgeving op alle kanalen wordt steeds invloedrijker. Een filmpje ter verrijking van een presentatie of een college is al bijna niet meer weg te denken. De interactiviteit met beeld en geluid neemt snel toe. Hoe mooi is het als eigen vergaderingen, lessen, trainingen, presentaties en colleges op een veilige en eenvoudige manier vastgelegd kunnen worden op video?

  Met de Swivl Camera Robot is dit op een laagdrempelige manier mogelijk. Alle gewenste momenten kunnen direct worden opgenomen met tablet/smartphone en de video is in een fractie van een seconde online beschikbaar binnen een beveiligde omgeving. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over de privacy van de opname en kan de opname via de “Sharing tools” veilig gedeeld worden binnen de eigen organisatie.

  Bovendien gaat waardevolle bedrijfs- of trainingsinformatie op deze manier niet verloren en kunnen video’s online achteraf worden gevolgd of nogmaals worden geraadpleegd. Met Swivl is live streaming ook mogelijk met meerdere deelnemers. Met multi audo en multi camera.

 • 10 mogelijkheden met SWIVL

  1. Coaching en reflectie door video observatie.

  2. Directe feedback tijdens de les door je oortjes van een coach.

  3. Livestream schoolactiviteiten voor bezoekers die niet aanwezig kunnen zijn.

  4. Geef een hybride les en houdt interactie met deelnemers in de ruimte en in de online vergadering via Facebook of Zoom.

  5. Flip the classroom, huiswerk op school, theorie via video of livestream.

  6. Neem presentaties en vergaderingen op.

  7. Leer van elkaar door een expert video op te nemen en deze te delen in de cloud.

  8. Maak een videobibliotheek.

  9. Families op afstand laten deelnemen aan conferenties.

  10. Neem lessen op om tijdelijke krachten te faciliteren.

Hoe werkt de SWIVL?

Je gebruikt de SWIVL samen met een smartphone of tablet. Je plaatst een tablet in de SWIVL, deze zorgt ervoor dat de camera continu op de spreker is gericht. 

De SWIVL draait 360 graden rond en kan zelfs een klein beetje op en neer bewegen. De spreker draagt daarvoor een zender om zijn nek. Met behulp van deze zender kan de spreker zijn presentatie bedienen of een opname starten / beëindigen op de smartphone of tablet.

De zender neemt ook het stemgeluid van de docent op. Achteraf is het mogelijk de opname te bewerken en online te plaatsen in de SWIVL cloud omgeving. De SWIVL omgeving bestaat dus eigenlijk uit drie onderdelen.

 • 1. SWIVL robot

  De Swivl robot volgt de leraar terwijl de meegeleverde markers de audio in de klas opneemt.

 • 2. SWIVL teams app

  Met de SWIVL-app voor mobiele apparaten neem je video’s op en upload je ze naar de SWIVL cloud. Met of zonder verbinding met een SWIVL-robot. Als je verbonden bent met de robot is livestreamen mogelijk.

 • 3. SWIVL teams cloud

  De veilige online cloud van Swivl maakt het eenvoudig video’s te bewerken en op te slaan. Dit is ook de plek waar feedback gegeven kan worden.

Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om met de SWIVL te livestreamen via Teams, Zoom, Google meet of Webex.

Wanneer je deze les ook wilt opnemen gebeurt dit wel in de omgeving van de livestream app. Als je de opname direct in de SWIVL cloud omgeving wilt uploaden kan dat alleen met een standalone opstelling, lees daarvoor dit artikel.

Het is ook mogelijk om de opname van de liveastream app achteraf handmatig te uploaden in de SWIVL cloud.

Nee, wanneer je kiest voor opname via een livestream app wordt de opname in deze omgeving opgeslagen. Alleen reguliere videos worden direct opgeslagen in de cloud. Wel zijn er twee omweggetjes als je een livestream opname wilt uploaden in de Swivl cloud.

1. Je kunt een opgenomen video via het platform handmatig uploaden in de SWIVL cloud.

2. Je kunt je scherm van de computer overnemen wanneer er een meeting is gestart. Dit doe je via het Swivl platform zodat deze direct in de Swivl cloud staat. Klik hier voor de stap voor stap uitleg op de SWIVL site.

Ja, dit is mogelijk. Wij verkopen uitbreidingssets van 2 zenders. Het is mogelijk om tot maximaal 5 zenders te verbinden met het Swivl basisstation.

Dat is helemaal afhankelijk van het gebruik. Wil je de SWIVL inzetten als coachingmiddel, opnames opslaan en delen met andere gebruikers dan raden we aan om gebruik te maken van tenminste 1 Swivl pro licentie.

Gebruik je de Swivl alleen om online meetings via Teams, Zoom of Google meet te houden, dan is een SWIVL Pro licentie niet noodzakelijk.

Voor de volledige SWIVL ervaring raden we wel aan om een SWIVL licentie aan te schaffen.

Swivl gebruikers aan het woord

 • SWIVL, een innovatief apparaat voor afstandsonderwijs

  SWIVL, een innovatief apparaat voor afstandsonderwijs

  Als consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL) zien wij dagelijks leerlingen die door ziekte niet naar school kunnen gaan! In deze periode van COVID-19 is dat nog onveranderd. Sterker nog, de zieke leerling wordt nu nog sneller thuis gehouden. Onderwijs op...

 • Moeiteloos en actief een les opnemen met Swivl

  Moeiteloos en actief een les opnemen met Swivl

  Door Aad van der Drift Onder Swivelen zou je kunnen verstaan: een heel eenvoudige manier om met eigen iPad of Androidtelefoon lessen op te nemen. Wie wel eens een les opneemt of een instructie maakt moest achter de camera plaatsnemen of...

 • SWIVL maakt van je les een instructievideo

  SWIVL maakt van je les een instructievideo

  door Dustin Dijkstra In de elektronische leeromgeving van onze school deel ik met enige regelmaat video’s. Dit kunnen video’s zijn die we in de klas hebben en bekeken en besproken of video’s die thuis nog even bekeken moeten worden. Daarbij...

Vraag een offerte aan

 • Swivl CX1 inclusief draagtas - excl. BTW
  Swivl CX1 inclusief draagtas - excl. BTW

  Swivl CX1 inclusief draagtas - excl. BTW

  Reguliere prijs 749,00 EUR
 • Swivl CX3 inclusief draagtas - excl. BTW
  Swivl CX3 inclusief draagtas - excl. BTW

  Swivl CX3 inclusief draagtas - excl. BTW

  Reguliere prijs 949,00 EUR
 • Swivl CX5 inclusief draagtas - excl. BTW
  Swivl CX5 inclusief draagtas - excl. BTW

  Swivl CX5 inclusief draagtas - excl. BTW

  Reguliere prijs 1.149,00 EUR
 • Swivl Starters Pakket - excl. BTW
  Swivl Starters Pakket - excl. BTW

  Swivl Starters Pakket - excl. BTW

  Reguliere prijs 999,00 EUR