Moeiteloos en actief een les opnemen met Swivl

Moeiteloos en actief een les opnemen met Swivl

Door Aad van der Drift

Onder Swivelen zou je kunnen verstaan: een heel eenvoudige manier om met eigen iPad of Androidtelefoon lessen op te nemen.

Wie wel eens een les opneemt of een instructie maakt moest achter de camera plaatsnemen of kreeg een statisch beeld. Daarbij was het geluid vaak niet van een al te beste kwaliteit. Bij de Swivl volgt de camera de spreker en wordt het geluid met een verrassend goede kwaliteit opgenomen.

Al jaren wordt er gesproken over robots die werk van een docent uit handen kan nemen. Bij mijn weten is de Swivl een van de eerste die dat ook echt doet. Deze robot is in staat om lessen op te nemen en te bewaren, maar kan ze ook streamen (rechtstreeks uitzenden). Uiteraard kan men de opgenomen lessen later weer bekijken.

Swivl reageert op de bewegingen van de spreker. Die spreker heeft een microfoontje om zijn nek hangen om zijn verhaal op te nemen. Met datzelfde kastje wordt de spreker gedetecteerd, zo draait de Swivl mee met de spreker. Opnames maak je met een iPad, iPhone of Androidapparaat.

Handleiding

De werking is zeer eenvoudig, derhalve kan de bijgeleverde handleiding zeer beperkt zijn. Kort gezegd komt het er op neer dat de gebruiker eerst de Swivl Capture app moet downloaden. Deze is gratis op te halen bij de Appstore van Apple en de Playstore voor Android.

Nadat de device via Bluetooth een connectie heeft gemaakt met de Swivl set en de audiokabel is aangesloten werkt het apparaat al.

De spreker kan zelf bepalen wanneer een opname begint. Die opname kan na afloop op het gratis account van Swivl worden gezet. Gezien privacy gevoeligheden kan een project al dan niet publiek toegankelijk zijn.

Bij presentaties wordt vaak een film of PowerPoint presentatie gebruikt. De Swivl biedt de mogelijkheid om die te koppelen aan de opnames, zelfs na afloop.

Tips voor gebruik: 

 • Een goedkoop en zeer efficiënt middel om zieke leerlingen thuis te laten meekijken
 • Flipping the classroom. Lessen zijn ook thuis nog eens te bekijken
 • Onderwijs op afstand
 • Thema-ouderavonden kunnen worden opgenomen en later of direct online bekeken door ouders die niet aanwezig kunnen zijn
 • Neem de eerste docentenbijeenkomst na de vakantie op, dan blijft de boodschap van de directie wellicht langer hangen en kunnen ook ouders zien wat er in de school actueel is.
 • Leerling presentaties
 • Training beginnende studenten
 • Ondersteuning zieke leerlingen die niet naar school kunnen komen

De Swivl is vooral eenvoudig in te zetten in de les of bij vergaderingen. De kwaliteit is erg goed en zeker een aanrader voor wie bezig is met Flipping in the Classroom.

Nieuwsartikelen

 • Ontdek de Kracht van de BenQ LU960UST WUXGA Laser Beamer in ons Experience Center

  Ontdek de Kracht van de BenQ LU960UST WUXGA Laser Beamer in ons Experience Center

  Deze mooie toevoeging is een gamechanger voor je visuele presentaties. Jurgen Quaak van BenQ Europe bezorgde ons dit juweeltje persoonlijk, vastgelegd op een prachtige "spontane" foto met onze enthousiaste collega's. 📸✨ Met slechts 30 cm afstand tot de muur, zoals te...

 • Stilte te midden van chaos: ontdek de veelzijdigheid van de mobiele AUO SMART POD

  Stilte te midden van chaos: ontdek de veelzijdigheid van de mobiele AUO SMART POD

  Ervaar totale stilte te midden van de drukte met onze innovatieve SMART POD. Onze video toont de overgang van rumoer naar rust dankzij deze unieke stiltecabine. Met handige wieltjes voor moeiteloze verplaatsing, biedt de SMART POD een oase van stilte...

 • Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze Marc staat altijd voor iedereen klaar. 💪 Het mensen helpen en oplossingsgericht werken zit in z’n DNA. 🧬 Hij draagt altijd z’n steentje bij. Zowel in- als extern. 🤝 Hij is altijd goed gemutst en hij praat zoals geen ander praten...

Klantervaringen