Stichting Viertaal

Stichting Viertaal

Lindy Leevindig – Stichting Viertaal Amsterdam

"De docenten zitten nooit lang zonder een scherm.”

Active Group heeft een sterke en langdurige samenwerking met Stichting VierTaal. Stichting VierTaal verzorgt onderwijs voor leerlingen die problemen hebben met taal, communicatie en/of horen (cluster 2). Zeven (voortgezet) speciaal onderwijs scholen en vier ambulante diensten werken daarbij intensief samen.

In de loop der jaren zijn er touchscreens door Active Group geleverd aan de scholen die bij de stichting horen. Tot op heden wordt nog steeds het beheer gedaan en worden touchscreens vervangen als ze stuk zijn of niet meer voldoen aan de eisen. Lindy Leevendig, adviseur ICT & Onderwijs, is al sinds de oprichting werkzaam bij Stichting VierTaal.

 Vernieuwing

Lindy legt uit hoe de leslokalen waren ingericht toen ze begon bij Stichting VierTaal. “Tijdens de inventarisatie zag ik dat er voornamelijk gebruik werd gemaakt van schoolborden in combinatie met een beamer. Ook waren er nog krijtborden. Het probleem met beamers is dat er zoveel stof in terecht komt. Zeker als er een krijtbord in het lokaal aanwezig is. Ze moesten daardoor vaak schoongemaakt worden. Ik heb toen een begroting opgesteld en een driejarig traject uitgewerkt waarin op alle locaties alles vervangen zou worden. Op sommige locaties hangt al een digibord en daar houden we rekening met de afschrijftermijn. Een scherm wordt pas vervangen als het stuk is of niet meer voldoet.”

Maatwerk

“Voor het vervangen van de schermen heb ik enkele offertes opgevraagd. De beamers werden op dat moment al onderhouden door Active Group, dus ik heb hun ook benaderd. Ik vind het belangrijk dat ik goed geadviseerd word in welk scherm het beste kan voldoen aan de verwachtingen van de docenten. Ik heb namelijk veel klachten gekregen over een vertraging in het schrijven op een scherm. Daar let ik dus extra op bij de keuze van een merk scherm. Mijn ervaring met Active Group was al erg positief door de goede samenwerking omtrent de beamers. Het voorstel dat ik ontving, sprak mij aan door de combinatie van een goede prijs, een groot gebruiksgemak en een advies op maat. Bij andere partijen werd er bijvoorbeeld enkel één of een eigen merk aangeboden. Dat zorgde ervoor dat ik koos voor een verdere samenwerking met Active Group.”

Snelle support

“Inmiddels zijn alle beamers en borden vervangen voor een touchscreen. De schermen voldoen precies aan mijn verwachtingen en die van de docenten. Vanuit de stichting houd ik overzicht of alles naar behoren functioneert. Ik word ingeschakeld als een ICT-coördinator op de school er niet zelf uitkomt. Dat komt maar 2 of 3 keer per jaar voor als het om een touchscreen gaat. Dan gaat het bijvoorbeeld om een softwareprobleem of een technisch probleem met het scherm. Active Group reageert altijd snel als er iets met het scherm is. Er wordt direct een monteur ingeschakeld en indien nodig wordt een er een nieuw scherm besteld waarna in de tussentijd een tijdelijk scherm wordt neergezet. De docenten zitten nooit lang zonder een scherm. Daar ben ik heel tevreden over!”

Nieuwsartikelen

 • Een nieuwe dimensie in beeld: de BenQ LU960UST WUXGA Beamer

  Een nieuwe dimensie in beeld: de BenQ LU960UST WUXGA Beamer

  Wauw, wat een mooie toevoeging aan ons Experience Center deze BenQ LU960UST WUXGA laser beamer. 🚀Jurgen Quaak van onze partner BenQ Europe kwam speciaal bij ons langs om de beamer af te leveren. Omgeven door stralende gezichten van een aantal van onze lieftallige...

 • Van lawaai naar stilte: ervaar de kracht van de mobiele AUO SMART POD

  Van lawaai naar stilte: ervaar de kracht van de mobiele AUO SMART POD

  Stel je voor: een drukke beursvloer, gevuld met mensen, geluiden en veel activiteit. Maar dan, een verrassende wending - een moment van complete stilte. In ons filmpje zie je het gebeuren: eerst de drukte, het lawaai, en dan plotseling de...

 • Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze collega Marc in beeld ☀️

  Onze Marc staat altijd voor iedereen klaar. 💪 Het mensen helpen en oplossingsgericht werken zit in z’n DNA. 🧬 Hij draagt altijd z’n steentje bij. Zowel in- als extern. 🤝 Hij is altijd goed gemutst en hij praat zoals geen ander praten...

Klantervaringen